Recycling

Door meer bouwmaterialen te hergebruiken hoeven we er minder te produceren. Circulariteit en recycling zijn steeds belangrijkere thema’s, zeker ook in de bouw. Bij Kruiswijk is het gehele traject van recycling in bekwame en ervaren handen, van inventarisatie tot en met uitvoering. Eventuele vragen of onduidelijkheden nemen wij graag bij u weg.

Veel mensen denken bij recycling snel aan hoge kosten. Dit is niet nodig, want we zien gelukkig dat veel klanten door recycling juist kosten besparen. Er wordt bijvoorbeeld bespaard op de aanschaf van bouwmaterialen en transportkosten. Ook kunt u geld terugverdienen door circulaire materialen door te verkopen. De kosten en opbrengsten worden meegenomen in de voorbereiding van het project, zodat u altijd weet wat u te wachten staat.

We beginnen altijd met een inventarisatie. Op de te demonteren locatie brengen we samen met u in kaart wat er kan worden hergebruikt. U kunt denken aan de staalconstructie, houten balken, vloerplaten, deuren en vloerbedekking. We bepalen de beste technieken en methodes, en maken vooraf een gedetailleerd werkplan. De voorkeur gaat daarbij uit naar het hergebruiken van materialen in hun huidige vorm. Een balk wordt dus – als het mogelijk is – niet versnipperd en verwerkt tot een spaanplaat, maar gewoon weer ingezet als een balk. Met een focus op circulariteit halen we hoogwaardige materialen uit sloopprojecten en beperken we de hoeveelheid afval.

Er zijn verschillende manieren waarop we de vrijgekomen materialen opnieuw kunnen inzetten. Daarover leest u meer op de pagina inventarisatie materialen.

We zien dat veel klanten door recycling juist kosten besparen.

Project Recycling

De trots van
Wouter

Medewerker recycling/kraanmachinist/puinbreker

Wat vind jij het mooiste aan het werk dat je doet?

Het werken met machines, en de afwisselingen. Je weet nooit wat de dag precies brengt.

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Dat het terrein er netjes bij ligt aan het einde van de dag. Dat we met elkaar mooie projecten maken. Op het recyclingterrein het breken en zeven van het puin.

Project bekijken