Circulaire marktplaats

Bij elk project gaat Kruiswijk op zoek naar mogelijkheden voor het hergebruiken van materialen. In veel gevallen is allerlei materiaal perfect geschikt voor een nieuwe bestemming. Het huidige aanbod van die materialen vindt u hieronder.

Duurzaam bezig zijn

We horen vaak dat men denkt dat het veel moeite kost, en dat het nog maar de vraag is of het iets oplevert. Dat beeld willen wij graag wegnemen. Wij hebben namelijk een manier gevonden waarop het kan. Eenvoudig én voordelig.

Waar wordt gebouwd, wordt ook vaak gesloopt. Dat brengt veel afval en onrust met zich mee. Het afval wordt verbrand, het puin gebroken en de resten gestort. Dat kan en moet beter.

We staan op het punt van een circulaire revolutie

Als we op een efficiëntere manier ontmantelen en een stap verder gaan dan alleen maar netjes scheiden, kunnen we een basis leggen om nieuwe materialen te maken. Net zoals papier, glas, gft-afval en plastic gerecycled worden, kan veel sloopafval de basis worden van iets nieuws. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, want de mogelijkheid is er al lang, en moeilijk is het niet.

Investeren in nieuwe manieren om van sloopafval nieuw bouwmateriaal te maken

Bijvoorbeeld door het vergruizen van betonpuin en er cement en zand aan toe te voegen. Zo maken we met het afval van de bouwplaats nieuwe bouwstenen, betonplaten of betonblokken. Daarmee reduceren we de enorme hoeveelheid sloopafval. Zo dragen we letterlijk ons steentje bij aan een duurzame wereld en dat is precies hoe wij invulling willen geven aan goed rentmeesterschap.

En dat is wat ons betreft nog maar het begin

Wij geloven namelijk dat als we met ál ons sloopafval een stuk duurzamer omgaan, de wereld een betere plek wordt. Het liefst zien we nog meer afgedankt materiaal dienstdoen als grondstof voor iets nieuws. Misschien is de cirkel dan écht voor altijd rond. Dat klinkt misschien als iets van de verre toekomst. Toch is het veel dichterbij dan je denkt. Bouw jij ook mee aan de circulaire industrie? Wij zijn er in ieder geval klaar voor.