Circulair slopen

Circulair slopen is slopen om te bouwen: materialen uit een te slopen object hergebruiken, om de stad van de toekomst mee op te bouwen.

Het grote verschil met traditioneel sloopwerk, is dat we met circulair slopen efficiënter gebruik maken van de steeds schaarser wordende bouwmaterialen en grondstoffen. Hierbij ligt de focus op het hergebruik van intacte onderdelen. U kunt denken aan bijvoorbeeld de staalconstructie, prefab betonconstructie, houten balken, vloerplaten, deuren en vloerbedekking.

Van traditioneel slopen naar circulair slopen

Al meer dan 75 jaar verzamelen, ontwikkelen en delen wij kennis over sloopwerk in alle soorten en maten. We zien de noodzaak van circulariteit de laatste jaren steeds groter worden. Een mooie ontwikkeling, waar Kruiswijk zich dagelijks graag voor inzet door het gebruik van innovaties in circulair sloopwerk. In onze visie zien wij een mooie, groene en duurzame wereld waarin bouwafval een woord uit het verleden is. In deze wereld worden alle materialen uit een project intact hergebruikt, geüpcycled, teruggebracht tot herbruikbare grondstoffen of gerecycled. Aan deze visie bouwen wij samen met vooruitstrevende partners. Zo creëren wij samen een wereld waar ook onze volgende generaties van kunnen genieten!