Bodemsanering

Op bepaalde locaties is het mogelijk dat de grond of het grondwater is verontreinigd, de aanwezige verontreinigingen worden vooraf in kaart gebracht middels een bodemonderzoek. Als er verontreiniging wordt aangetroffen is het vaak noodzakelijk om maatregelen te nemen ten behoeve van de bescherming van het milieu, de omgeving en de werknemers. Hier komt veel bij kijken.

Welke maatregelen er eventueel genomen moeten worden, is onder meer afhankelijk van de bestemming van de locatie, de wet- en regelgeving op die plek en de beschikbare technieken. Daarom gaan we nooit van start zonder een helder en concreet plan.

Technieken

Het type verontreiniging en de grondsamenstelling bepalen welke techniek er door het bodemsanering team moet worden ingezet. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen sanering van de bodem met of zonder grondverzet. Zo kan er gekozen worden voor volledige ontgraving van de verontreinigde grond of voor het toepassen van een leeflaagconstructie. Welke aanpak het meest geschikt is, is afhankelijk van meerdere factoren en wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Indien de locatie, de planning en de verontreiniging het toelaat kan er ook gekozen worden voor het reinigen van de grond of het grondwater op locatie. Het grote voordeel hiervan is dat er niet of nauwelijks grondverzet plaatsvind waardoor de sanering aanzienlijk minder impact heeft op de omwonenden van het project en de CO2 uitstoot.

Deskundig

Kruiswijk heeft de kennis en ervaring in huis om elke sanering effectief en veilig uit te voeren, wij zijn gecertificeerd conform de BRL 7000 en onze mensen zijn in het bezit van de benodigde certificaten. Daarnaast is ons eigen materieel voorzien van de aanpassingen die nodig zijn om in verontreinigde grond te mogen werken hierdoor kunnen wij de sanering effectief uitvoeren eventueel in combinatie met één van onze andere divisies zoals sloop of asbestsaneringen.

Door de ruime ervaring van onze goed opgeleide mensen in uitvoering van bodemsanering, is Kruiswijk een zeer geschikte partner in het uitvoeren van bodemsaneringen. Wij zijn in staat élke sanering voor u uit te voeren!

Werken bij Kruiswijk is bijzonder door het familiaire gevoel; we doen het met elkaar.

Project Pier Scheveningen

De trots van
Michiel

Projectleider - Bodemsanering & Sloopwerk

Wat vind jij het mooiste aan het werk dat je doet?

De fijne werksfeer, de uitdagende projecten en het vertrouwen dat je krijgt om de projecten naar eigen inzicht te voltooien.

Waar ben je het meest trots op in je werk?

De pier van Scheveningen, een uniek project. De uitdaging is voltooid naar wens. Dat maakt me trots.

Project bekijken