De Nederlandsche Bank in Amsterdam

Het 13 verdiepingen tellende, ronde kantoorgebouw van de Nederlandsche Bank in Amsterdam is in 1993 geheel opgebouwd met geprefabriceerde elementen, en toegevoegd aan het bestaande kantoor. In de huidige situatie is de ronde toren niet meer nodig. Aan ons was het de uitdaging om het gebouw zo te demonteren, zodat dit in zijn geheel weer opgebouwd kan worden.

Aanpak Satelliet

Nadat de constructeur het door ons gemaakte plan van aanpak had goedgekeurd zijn we op 15 december 2020 begonnen met demonteren. Geheel volgens planning hebben wij in oktober 2021 het laatste deel naar beneden gehesen. In totaal zijn er 1156 prefab elementen vrijgekomen. Deze elementen hebben wij stuk voor stuk losgemaakt door middel van zorgvuldig demonteren, los boren en zagen. De elementen zijn naar beneden gehesen en per boot vervoerd naar een opslagloods van New Horizon. New Horizon heeft de elementen overgenomen van Kruiswijk. Een samenwerking van New Horizon en RE:BORN zal resulteren in wederopbouw van de elementen.

De satelliet is het eerste gebouw, van dit formaat, in Nederland, wat op deze innovatieve manier is gedemonteerd zodat deze opnieuw opgebouwd kan worden.

 

Toegepaste certificaten