Sloopwerk

Slopen: iets afbreken om plaats te maken voor iets nieuws met groot materieel. Dat doe je niet zonder na te denken. De toegenomen wet- en regelgeving stelt hoge eisen aan het professionele niveau van de Nederlandse sloopbedrijven. Factoren als milieuwetgeving, veiligheid, gespecialiseerd personeel en materieel hebben van sloopwerk en demontage-werkzaamheden een inhoudelijk specialisme gemaakt.

Samen met ons team van vakbekwaam, gekwalificeerd en gecertificeerd personeel zorgen we ervoor dat uw opdracht, van welke omvang dan ook, nauwkeurig en op tijd wordt uitgevoerd.

Kruiswijk werkt door heel Nederland en beschikt over een modern en goed uitgerust machinepark. Met het materieel leveren we hoogwaardig sloopwerk met zo weinig mogelijk overlast voor omwonenden. Kruiswijk beschikt dan ook over ruime ervaring in de verschillende disciplines van het slopen.

Zo zijn we uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van sloopwerk en demontagewerken en hebben we ruimschoots bewezen onze professionaliteit tot in detail te beheersen.

Circulair slopen/bouwen

In Nederland gaan we steeds bewuster om met de impact die onze werkzaamheden hebben op de omgeving. Kruiswijk is dan ook volop bezig met het verduurzamen van de werkzaamheden. Met circulair (of kringloop) bouwen zorgt men ervoor dat binnen de werkzaamheden geen eindige grondstof voorraden worden uitgeput en de (vrijkomende) reststoffen volledig opnieuw worden ingezet binnen de werkzaamheden.

Op dit moment zijn we in Nederland nog niet zover dat alle vrijkomende reststoffen volledig hergebruikt kunnen worden, zonder dat de waarde van de reststof minder wordt en uiteindelijk zelfs verdwijnt. Ook de bewerking van de diverse afvalstromen gebeurd helaas nog niet altijd met duurzaam opgewekte energie. Samen met onze opdrachtgevers willen we bijdragen aan een verdere stimulering van deze ontwikkelingen om te zorgen dat dit op korte termijn werkelijkheid wordt.

In het circulaire gedachtegoed past het om vrijkomende materialen in de nieuwe inrichting één op één her te gebruiken. Dit is uiteraard een keuze die de opdrachtgever zelf, of in goed overleg met alle betrokken partijen, zal moeten maken.

Plan van aanpak

Stap 1
Het hele traject begint met het inventariseren van de vrijkomende reststoffen.
Stap 2
Na inventarisatie zal per stroom worden bekeken wat de beste herbestemming kan worden, waarbij het de absolute voorkeur heeft de stromen minimaal gelijkwaardig her te gebruiken. Hierbij wordt ook rekening gehouden met eventueel benodigde bewerkingen, wel of niet, en de afstand vanaf de plek waar de reststoffen vrijkomen tot de plaats van verwerking.
Stap 3
Bij uitvoering zal een BRL-SVMS 007 gecertificeerd bedrijf, die bekend is met milieukundig sloopwerk, de werkzaamheden voor zijn rekening nemen.
Stap 4
Na uitvoering zal een evaluatie worden gemaakt en een berekening worden uitgevoerd van het percentage reststromen dat weer is opgenomen in de kringloop.

Totaaloplossing voor uw wensen

De kracht van Kruiswijk, de combinatie van de inzet van het team en de expertise die in huis is, zorgt er voor dat we een totaaloplossing voor het gehele traject van het project kunnen aanbieden. Van sloopwerk tot bodemsanering, boren & zagen en recycling. Zo kunnen we sneller en efficiënter aan de slag aan constructieve oplossingen!

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Onze uitvoerders staan u graag te woord.

Meer informatie of een offerte op maat?

Bel ons op 0182-501133 of neem contact op.