Asbestsanering

Kruiswijk heeft veel ervaring in de verschillende disciplines van het slopen en de daarbij behorende asbestsanering, maar doet niets zonder na te denken over de impact op de omgeving. De aanpak van Kruiswijk richt zich dan ook niet alleen op het beschermen van het milieu, maar ook op de praktische problemen van onze klanten.

Ondanks alle publiciteit over de gevaren kijken nog steeds veel mensen met de nodige argwaan naar de wijze waarop tegenwoordig asbest wordt verwijderd. De risico's van blootstelling aan asbestvezels mogen zeker niet worden onderschat. Sinds 1993 is het verboden asbest toe te passen. De overheid heeft bepaald dat alleen deskundige bedrijven mogen worden ingeschakeld bij de sanering van dit gevaarlijke materiaal. Met ons team zorgen we er samen met onze klanten voor dat alles veilig en nauwkeurig verloopt. Zo kan de blik weer op de toekomst en alle plannen die daar bij horen!

Optimale begeleiding

In de aanpak van Kruiswijk staat de begeleiding door het hele proces heen voorop. Onze focus ligt niet alleen bij het veilig en correct verwijderen van asbest, maar op het voltooien van het hele saneringstraject van advies tot afronding. De uitgebreide ervaring van onze voormannen (deskundig toezichthouders asbestsloop) en goed opgeleide asbestsaneerders is hierbij cruciaal. Van het begin tot het einde is Kruiswijk nauw betrokken bij het saneringstraject om de juiste oplossing te kunnen bieden!

Scholing en kwaliteit

De erkende asbestverwijderingsbedrijven staan onder strenge controle van de Arbeidsinspectie en de certificerende instellingen. Ons team wordt daarom regelmatig bijgeschoold om hun kennis zo actueel mogelijk te houden. De combinatie van ervaring, deskundig personeel en het juiste materiaal garandeert dat Kruiswijk elk project compleet, veilig en adequaat oplost.

Minicontainment

Kruiswijk is als één van de weinige bedrijven geselecteerd om met minicontainment te mogen werken. MiniContainment is een nieuw soort asbestsanering, vooral gebruikt in kleinere werkruimte. Hierbij wordt een klein doorzichtig frame over het te verwijderen object geplaatst. Een MiniContainment bevat standaard aansluitingen voor onder andere stofzuigers en onderdrukregistratie. Via handschoenopeningen kunnen medewerkers hun werk doen zonder dat ze blootgesteld worden aan vrijkomende asbestvezels. Mens en bron worden dus gescheiden, waardoor gelaatsmaskers of beschermende kleding zijn niet meer nodig zijn. Ook een decontaminatie-unit en watermanagementsysteem zijn overbodig.

Totaaloplossing voor uw wensen

De kracht van Kruiswijk, de combinatie van de inzet van het team en de expertise die in huis is, zorgen ervoor dat we een totaaloplossing voor het gehele traject van het project kunnen aanbieden. Van sloopwerk tot bodemsanering, boren & zagen en recycling. Zo kunnen we sneller en efficiënter aan de slag aan constructieve oplossingen!

Nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Onze uitvoerders staan u graag te woord.

Meer informatie of een offerte op maat?

Bel ons op 0182-501133 of neem contact op.