Chroom-6

In bouwwerken zijn vaak verontreinigde bouwmaterialen toegepast. Chroom-6 is een van deze gevaarlijke stoffen. Door de roestwerende eigenschappen is dit regelmatig toegevoegd aan grondverven en primers. Bij werkzaamheden aan onderdelen waar dit is toegepast kan men dus blootgesteld worden aan deze stof. U kunt bij Kruiswijk terecht voor een correcte verwijdering van eventueel aanwezig Chroom-6, zonder dat u er zich een moment zorgen over hoeft te maken.

Kruiswijk beschikt over een ervaren team dat precies weet hoe ze met chroom-6 houdende onderdelen om moeten gaan, of het nu gaat om het in totaalsloop geheel verwijderen van deze onderdelen of dat het gaat om het alleen verwijderen van de chroom-6 houdende verflagen. Bij elke stap in het traject, van onderzoek tot uitvoering, houden we u op de hoogte van de voortgang. Zo weet u altijd wat de kosten en tijdsduur van de werkzaamheden zullen bedragen en bent u na afloop verzekerd van een veilige omgeving.

Werkwijze verwijderen Chroom-6

Vanuit Rijkwaterstraat, ProRail en Rijksvastgoedbedrijf is een beheersregime opgesteld. Hierin staat de toe te passen arbeidshygiëne bij het werken aan chroom-6-houdende verven en coatings. Kruiswijk volgt dan ook dit protocol bij het uitvoeren van werkzaamheden aan chroom-6 houdende materialen. De veiligheid van onze collega’s en opdrachtgever staan voorop.

 

 

 

Met elkaar werken aan een oplossing

Project De Nederlandsche Bank in Amsterdam

De trots van
Bart

Projectleider - Asbest en Chroom-6

Wat vind jij het mooiste aan het werk dat je doet?

De afwisseling en de leuke collega’s.

Waar ben je het meest trots op in je werk?

DNB (de Nederlandsche Bank), de grootte en uitdaging van het project. Asbest saneren op zo'n grote schaal hadden wij nog niet eerder gedaan.

Project bekijken