Nieuws

( met dank aan de SGP voor dit mooi geschreven stuk)

Afgelopen zaterdag had de fractie een werkbezoek bij Kruiswijk in Bergambacht. Een prachtig nieuw bedrijf, maar ook weer niet omdat het al sinds tientallen jaren in Vlist groot is gegroeid. Het gesprek was met John Kruiswijk zelf en schoonzoon Pieter Teeuw.

Kruiswijk is al heel lang een bekende naam als het gaat om sloop- en grondwerk, asbestsanering, boren en zagen en duurzame recycling (circulair). Grote projecten waar we van onder de indruk kwamen: sloop t.b.v. nieuwbouw Forum 2 te Rotterdam, asbestsanering m.b.v. slimme containers en jarenlange inzet bij enkele ziekenhuizen. Maar niet te vergeten veel dichter bij huis: grootschalig straatwerk en andere klussen in de gemeente.

Het nieuwe pand is volledig op duurzaamheid gebouwd. Zo is er geen gasaansluiting maar worden alle gebouwen met sloophout warm gestookt! Daken liggen vol zonnecollectoren waardoor voldoende eigen energie wordt opgewekt en het kantoor is nagenoeg papiervrij.

Natuurlijk bezochten we ook het buitenterrein met puinbreekinstallatie. Door allerlei aanpassingen en innovatie zorgt het bedrijf ervoor dat omwonenden geen hinder ondervinden. Op het terrein wordt elk plankje en elk stukje metaal apart ingezameld. Niet omdat het moet maar omdat er veel financiële kansen liggen in goede afvalscheiding.

We wilden graag weten hoe een groot bedrijf (met 150 vaste werknemers) zich voelt in de nieuwe gemeente Krimpenerwaard en hoe de verplaatsing van Vlist naar Bergambacht is verlopen. Is er voldoende meegewerkt en –gedacht vanuit de gemeente? Beide heren lieten duidelijk weten zeer content te zijn met de kansen die het bedrijf geboden zijn. Door echt mee te denken zijn er veel dingen bereikt waardoor een hele mooie win-win situatie is ontstaan.

Meer informatie of een offerte op maat?

Bel ons op 0182-501133 of neem contact op.