Nieuws

Bergambacht 17 januari 2019

Kruiswijk en Remij nieuwe spelers op de circulaire markt!

Vandaag introduceerden Kruiswijk en Remij BV zich als nieuwe spelers op de circulaire markt. Remij is onderdeel van Kruiswijk en samen vermaken zij puin/afval tot nieuw materiaal. Van 14 t/m 17 januari is de Week van de Circulaire Economie, welke in het teken staat van slim, circulair ondernemen. Remij is één van de koplopers en trapt af met een herinrichtingsproject van de Europalaan en de Dominee Hugenholtzstraat in Ammerstol. In dit project zijn oude straatstenen circulair verwerkt en is nieuw gerecycled bestratingsmateriaal geplaatst.

Het "klinkermoment" vond plaats op donderdag 17 januari 2019 om 11:30 uur onder leiding van wethouder van de gemeente Krimpenerwaard Ria Boere. Verder waren hier de bewoners, het ingenieursbureau en de medewerkers van Kruiswijk bij aanwezig. Zowel Kruiswijk als de Gemeente Krimpenerwaard zijn erg tevreden over de start van dit project, waarbij zij beiden duurzaam werken promoten.

Door materialen efficiënter te ontmantelen en een stap verder te gaan dan afval scheiden, is er een basis om nieuwe materialen te maken. Net als papier, glas, gft-afval en plastic gerecycled kan worden, kan puin ook de basis zijn van iets nieuws. Het is een kwestie van prioriteit, want de mogelijkheid is er al lang en moeilijk is het niet. Kruiswijk en Remij investeren in nieuwe manieren om van niets, iets te maken. Bijvoorbeeld door het vergruizen van betonpuin en er cement en zand aan toe te voegen. Zo wordt er met het afval nieuwe stenen, betonplaten- of blokken gemaakt. Daarmee reduceren zij de enorme hoeveelheid afval. En dragen zij bij aan een duurzame wereld en geven invulling aan goed rentmeesterschap.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Pieter Teeuw
Telefoonnummer: 0182 - 501133
E-mail: info@kruiswijk.eu
website: www.kruiswijk.eu

Bijlage:
Officiële afbeelding persmoment

Meer informatie of een offerte op maat?

Bel ons op 0182-501133 of neem contact op.